Een cv-ketel zorgt voor de centrale verwarming in huis en is erg belangrijk. Moet jouw cv-ketel vervangen of zelfs helemaal nieuw geplaatst worden? Dan kan deze cv-installatie een dagdeel in beslag nemen, waarna jouw woning voorzien is van verwarming en warm water.

CV-ketel; welke opties zijn er?

Er zijn diverse typen cv-ketels die geïnstalleerd kunnen worden, waarbij de mogelijkheden afhangen van de plek van installatie. De volgende typen cv-ketels zijn beschikbaar; een VR-ketel (Verbeterd Rendement), HR-ketel (Hoog Rendement), UHR cv-ketel (Ultra Hoog Rendement), HRe cv-ketel (werkt ook op elektriciteit), open of gesloten cv-ketel, solo of combi-ketel en een doorstroommodel.

Daarnaast is er van deze typen ook een uitgebreid aanbod van merken waar je uit kunt kiezen bij de installatie van een cv-ketel. Veelvoorkomende merken zijn Atag, AWB, Intergas, Nefit, Remeha en Vaillant.

Hoe gaat de installatie in zijn werk?

Eerst wordt de cv-ketel leeggemaakt en het water en gas worden afgesloten. De oude cv-ketel zal verwijderd worden, waarna het rookgas kanaal van de schoorsteen gecheckt wordt. De nieuwe ketel kan op dezelfde plek worden aangesloten, waarbij ook de leidingen weer naar de cv-ketel worden geleid.

Als er andere onderdelen aan vervanging toe zijn, kan dit ook meteen worden meegenomen. Als de cv-ketel helemaal is aangesloten en alle onderdelen in goede staat zijn, kan deze weer worden bijgevuld. De waterleiding en gaskraan worden weer open gezet en de nieuwe thermostaat wordt geïnstalleerd. Vaak gaat het om een slimme thermostaat die via je mobiel te bedienen is.

CV-ketel laten installeren door Loodgieter Service Groningen

Ook voor het installeren van jouw cv-ketel staan we dag en nacht klaar, ook als je geen standaard cv-installatie wilt laten uitvoeren of interesse hebt in een ander model. In Groningen en omstreken zijn onze erkende loodgieters snel ter plaatse en met jarenlange ervaring kunnen zij jouw ketel installeren en jouw woning centrale verwarming bieden.