Heb jij last van storingen in je cv-ketel? Of wil je een cv-ketel laten installeren? Of is jouw centrale verwarmingsketel toe aan een onderhoudsbeurt? Voor al deze zaken kun je terecht bij een cv monteur. Deze vakman gaat in jouw huis kijken waar problemen met de cv-ketel vandaan komen en welke oplossingen hiervoor geboden kunnen worden. Daarnaast plaatsen ze allerlei typen en merken cv-ketels en onderhouden ze jou cv-ketel om voor een optimale centrale verwarming te kunnen zorgen.

Wat bieden cv monteurs jou allemaal?

Bij het zorgen voor centrale verwarming in jouw huis zijn er drie belangrijke redenen om een vakman jouw cv-ketel te laten installeren, repareren en onderhouden.

1. Altijd goed advies

Zonder kennis kun je zelf vaak niet goed het probleem van jouw ketel inschatten en tevens niet de juiste oplossing vinden. Verder kan een monteur ook verduidelijken welk model het voordeligst stookt en een vakman heeft veel ervaring uit de praktijk. Tevens worden cv monteurs vaak getraind om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, welke nieuwe producten er beschikbaar zijn op de markt en wat er allemaal mogelijk is op technisch gebied.

2. Veiligheid

Door het inschakelen van een expert kan er geen gevaarlijke situatie ontstaan. Zo doet een monteur een koolmonoxidemeting en bij het vervangen van een cv-ketel wordt de rookgasafvoer ook aangepakt. Deze gaat namelijk gemiddeld maar één ketelleven mee. Tevens kan er een lekkage in je gasleidingen zitten die tijdens een inspectie worden gecheckt.

3. Energie besparen

Je kan veel energie besparen door de cv-ketel af te stemmen op de woonsituatie en wensen van de bewoners. Hier houdt een monteur allemaal rekening mee bij het installeren van een cv-ketel, waardoor jouw energierekening ook weer lager is.

Loodgieter Service Groningen onderhoudt jouw cv-ketel

Ook Loodgieter Service Groningen zorgt ervoor dat jouw cv-ketel geïnstalleerd, gerepareerd en onderhouden wordt met expertise en jarenlange ervaring. In Groningen en omstreken zorgen onze erkende loodgieters voor goed advies, veiligheid en het besparen van energie omtrent cv-ketels. 24 uur per dag, zeven dagen per week, zijn wij beschikbaar en snel ter plaatse voor al jouw klussen.