De cv-ketel zorgt in je woning voor de centrale verwarming en warm water, een belangrijk onderdeel van je huis dus. Aangezien dit mechanische apparaat dag en nacht draait, is het belangrijk om het van de beste onderhoud te voorzien.

Voordelen van een regelmatige cv-ketel controle

Om storingen en onnodige reparaties bij je cv-ketel te voorkomen, is regelmatig onderhoud een vereiste. Dit heeft dan ook de volgende voordelen:

  • Energiezuinig. Als je je cv-ketel regelmatig onderhoudt, scheelt dit tot 10 procent op je energierekening.
  • Langere levensduur. Vanzelfsprekend zorgt meer aandacht voor een langere levensduur, waardoor je minder snel een nieuwe ketel hoeft aan te schaffen.
  • Milieuvriendelijk. Een goed onderhouden cv-ketel zorgt ook voor minder CO2-uitstoot en een betere verbranding van gas, wat beter is voor het milieu.
  • Veiligheid. Het brandgevaar en de kans op lekkage van koolmonoxide worden verlaagd door het regelmatig controleren van de cv-ketel.
  • Voorkomt dure reparatiekosten. Onderdelen van de ketel gaan langer mee als ze goed onderhouden worden.
  • Voorkomt storingen. Als je kleine problemen kan oplossen, voorkom je dat dit uitgroeit tot een groot probleem en bijkomende, hoge kosten.

Door regelmatig onderhoud kan je cv-ketel wel 12 tot 15 jaar meegaan, op een kostenbesparende, milieuvriendelijkere en veilige manier.

Zelf zorgen voor goed onderhoud

Natuurlijk zorgt de monteur voor een groot deel voor het onderhouden van je cv-ketel tijdens zijn controle. Echter, zelf kun je ook de ketel in de gaten houden en in goede conditie houden door bijvoorbeeld het systeem af en toe te laten ontluchten. Dit is nodig als je borrelende of tikkende geluiden hoort. Dan zitten er luchtbellen in het systeem en die zorgen voor een verminderde verwarmingsfunctie. Vul vóór het ontluchten de cv-ketel bij en laat het systeem in de ochtend ontluchten. Na het ontluchten is het ook verstandig de ketel weer bij te vullen.

Daarnaast kun je ook zorgen voor de juiste waterdruk van je cv-ketel. Dit doe je door de ketel af en toe bij te vullen tot een waterdruk van 1,5 to 2,0 bar.

Loodgieter Service Groningen onderhoudt jouw cv-ketel

Is jouw cv-ketel aan onderhoud toe, dan helpen wij het weer in de juiste staat te brengen door alles te controleren en eventueel repareren. Loodgieter Service Groningen is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en haar erkende loodgieters zijn snel ter plaatse. Met levenslange ervaring helpen zij jou met het behouden van een optimale verwarmingsinstallatie.