Een goede dakbedekking is essentieel in het beschermen van jouw huis, garage of schuur tegen onverwachte, slechte weersomstandigheden en extreme droogte en kou. Het dak van je huis krijgt natuurlijk veel te verduren gedurende een jaar met wind, droogte, hitte, regen, sneeuw en kou. Daarnaast komen er ook allerlei stofjes terecht op daken die voor schadeplekken kunnen zorgen. Als de schade te groot wordt, kunnen er scheuren ontstaan en moet je dakbedekking gerepareerd of vervangen worden.

Wanneer moet je dakbedekking gerepareerd worden?

Schade aan daken is vaak niet meteen zichtbaar, maar wel gevaarlijk voor de staat van je huis. Hoe kun je dit dan wel opmerken? De volgende zaken zijn kenmerken van schade aan daken; het hebben van gele kringen, lekkend water of vochtige plekken onder je dak, afgebladerd houtwerk, een lekkende dakgoot, kapotte of scheef liggende dakpannen, scheurtjes in het bitumen van daken, water op een plat dak en scheuren of uitgedroogd lood bij de schoorsteen.

Reparatie van een plat dak

Bij de reparatie van een plat dak wordt het dak eerst goed schoongemaakt, waardoor het probleem sneller gevonden kan worden. Het dak wordt vrijgemaakt van bladeren, grind en vuil. Voor het opsporen van de oorzaak is ook speciale apparatuur beschikbaar, aangezien een goede reparatie nieuwe schade in de toekomst moet voorkomen.

Bij een klein probleem kan er reparatie pasta gebruikt worden, maar bij grotere schade kan er een nieuwe laag dakbedekking worden aangebracht.

Reparatie van een hellend dak

Wanneer je een hellend dak wilt laten repareren, is de schade vaak sneller op te sporen. Een scheur in een dakpan of een kapotte dakpan is immers vaak verschoven wat dan meteen opvalt. Hierbij zal schade in het bitumen van de dakbedekking meteen zichtbaar zijn.

De dakpannen kunnen recht gelegd of vervangen worden wanneer ze kapot zijn, waarna het dak vaak weer als vanouds werkt. Als de glazuurlaag op de dakpannen dof uitslaat of beschadigd is geraakt, betekent dit dat de dakpannen niet voldoende bescherming meer kunnen bieden en vervangen moeten worden.

Waarom dakbedekking laten repareren door Loodgieter Service Groningen?

Laat jouw dakbedekking meteen repareren door Loodgieter Service Groningen en wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week meteen geholpen door onze specialisten met levenslange ervaring.

Alle soorten daken in Groningen en omstreken worden snel en vakkundig gerepareerd, zodat jij weer schade-vrij kunt wonen en jouw dak alle onverwachte, slechte weersomstandigheden weer kan trotseren.