Als je dakgoot lekt, kan dit voor een lekkage in je dak zorgen en grote schade opleveren. Het is dus van belang dat dit op de juiste manier gerepareerd wordt, zodat eventuele grote schade en verdere problemen voorkomen kunnen worden.

Voorkomen, vervangen en repareren van de dakgoot

De dakgoot van je huis speelt een belangrijke rol bij de afvoer van regenwater en het is dus ook verstandig deze goed te onderhouden om beschadigingen te voorkomen. Om schade te voorkomen, moet je je dakgoot eens in de zoveel tijd goed schoonmaken. De goot kan bovendien vol zitten, waardoor regenwater niet goed wordt afgevoerd.

Een belangrijk onderdeel van de dakgoot is de kilgoot. Dit is de afvoergoot van twee naar elkaar toelopende daken bij een schuin dak. In de kilgoot wordt het regenwater van beide kanten van de daken verzameld om centraal te worden afgevoerd. Het is essentieel dat dit deel van de dakgoot goed kan functioneren en bij het onderhouden, moet je hier dus extra goed op letten. Als je dit onvoldoende in de gaten houdt, kun je te maken krijgen met overstromingen en verstoppingen en alle gevolgen van dien.

Aangezien je dakgoten het hele jaar door en in Nederland veel gebruikt, kan het voorkomen dat je dakgoot kapot gaat en gerepareerd moet worden. Dakgoten zijn over het algemeen gemaakt van zink, kunststof of pvc en bij een reparatie worden deze materialen dus ook gebruikt. Voor de reparatie worden de volgende middelen vaak toegepast; bitumen, kit, pasta, soldeer en tape.

Als de schade aan je dakgoot te groot is, kan deze (gedeeltelijk) vervangen moeten worden. Dit is nog altijd beter dan een lekkage binnenshuis of meer schade.

Bescherm je dakgoten met de Loodgieter Service Groningen

Een waardevolle investering in je dakgoot nu beschermt je voor grote schade in de toekomst, zeker aangezien je wellicht niet vaak stilstaat bij de goten van je daken. Je dakgoten vervullen een cruciale functie en een goede werking ervan kan ernstige waterschade voorkomen.

Bij Loodgieter Service Groningen kun je terecht om de dakgoten van jouw huis te laten schoonmaken en repareren. 24 uur staan wij elke dag van de week voor jou klaar in Groningen en omstreken. Erkende loodgieters met levenslange ervaring helpen jou om de dakgoten van jouw huis weer te repareren en snel te laten werken zoals ze moeten werken om het water goed af te voeren en lekkages te voorkomen.