Een lekkage in het dak van je garage of huis is erg vervelend en kan bij zowel een plat dak als een dak met dakpannen voorkomen. Vaak is het lood uitgedroogd of gescheurd, waardoor er water naar binnen kan lopen tussen de muur van het dak en er sprake is van een daklekkage.

Daklekkage; oorzaken, repareren en verhelpen

De lekkages die als gevolg van deze gebeurtenissen ontstaan, kunnen hardnekkig zijn en veel schade veroorzaken als je er te laat achterkomt. Het probleem bij het herkennen van een lekkage is ook dat de plek die zichtbaar wordt in huis vaak niet overeenkomt met de plek waar de lekkage in je dak daadwerkelijk zit.

De meest voorkomende oorzaken van lekkages in daken zijn; een lekkage bij de schoorsteen, het lekken van het dak van de buren of van de uitbouw, een regenpijp of dakdoorvoer die niet goed aansluit en gescheurd of uitgedroogd dak lood.

Ook bij platte daken komen lekkages voor. Deze daken zijn vaak beplakt met bitumen, wat bij de bouw wordt vastgebrand. Het opsporen van een lek in een plat dak kost veel tijd, omdat de aansluiting tussen de banen van de dakbedekking opengesprongen of niet goed vastgebrand kan zijn.

Bij de reparatie van een daklekkage kun je zelf al nagaan waar de oorzaak ligt. Hierbij is het van belang om lekkend water op te vangen met emmers. Een groot gat kun je tijdelijk dichten met dakleer en over een plat dak kun je een zeil vastmaken.

Het is belangrijk om snel te handelen wanneer je achter een lek in je huis komt. Als je er te laat achterkomt of er niets aan laat doen, kun je te maken krijgen met blijvende natte isolatie, schimmel, kortsluiting en koudebruggen (doorgebroken isolatie). Hierdoor ontstaat er rot en gaat er veel energie verloren. In het ergste geval moet je het dak zelfs helemaal laten vervangen.

Waarom daklekkage laten repareren door Loodgieter Service Groningen?

Loodgieter Service Groningen kijkt met expertise naar het lek in jouw dak en staat 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor je klaar in Groningen en omstreken. Erkende loodgieters gaan voor jou aan de slag om de oorzaak van het lekkage probleem in het dak op te sporen en zorgvuldig op te lossen.

Heb jij een grote lekkage in jouw dak door een storm of omgevallen boom? Bel dan gerust en wij komen meteen ter plaatse. Met jarenlange ervaring werken onze mensen aan de juiste oplossing voor ieder dakprobleem zodat jij weer lekkage-vrij kunt wonen.