Door dat kleine putje in de douche moeten heel veel stoffen weggespoeld worden, zoals dode huidschilfers, sop van shampoo’s en zeepjes en natuurlijk heel veel haar. Het gebeurt dan ook vaak dat die putjes in de douche verstopt raken en je je doucheputje moet (laten) ontstoppen.

Ontstoppen op mechanische en vloeibare manier

Het is verstandig om één keer per week de haren uit je doucheputje te verwijderen om een verstopping te voorkomen. Daarnaast stroomt water sneller weg dan zeep, waardoor er zeepresten achterblijven en een verstopping in de afvoer kunnen veroorzaken. Ook dit kun je simpelweg verhelpen door met heet water na elke douchebeurt het putje na te spoelen.

Als de verstopping verder in de afvoer zit, kun je de gootsteenontstopper gebruiken. Deze trekt vacuüm met de afvoer van het doucheputje waardoor de ontstopping losschiet. Zorg er hierbij voor dat het hele putje bedekt is met de zuignap.

Wat ook veel wordt gebruikt, is de ontstoppingsveer. Je moet hiervoor het kapje of rooster van de afvoer weghalen en de veer in de afvoer brengen tot je bij de blokkade komt.

Mocht dit allemaal niet werken dan kun je een vloeibare gootsteenontstopper gebruiken. Er zijn diverse producten ontwikkeld voor deze doeleinden, maar je kunt ook soda en heet water gebruiken. Hierdoor weekt de verstopping los en kan het met water wegstromen.

Loodgieter Service Groningen ontstopt jouw regenpijp

Als je alle mechanische en vloeibare middelen hebt uitgeprobeerd en nog steeds geen beweging krijg in de blokkade achter je doucheputje kun je Loodgieter Service Groningen inschakelen. Erkende loodgieters zijn 24 uur per dag, elke dag van de week, beschikbaar om het probleem grondig aan te pakken en de verstopping te verwijderen.