Lood en zink zijn veelgebruikte materialen in daken en andere onderdelen van huizen en de isolatie daarvan. Waar worden deze stoffen allemaal voor gebruikt en wat zijn hun functies?

Loodwerk; functie en gebruik

Lood wordt gebruikt in constructies van bijvoorbeeld dakkapellen, dakramen en dakterrassen. Hellende daken zitten ook vol met loden elementen, zoals goten en kappen. Door moderne soldeertechnieken en geavanceerde machines kan het lood precies op maat gebogen en geknipt worden, waardoor voor daken de ultieme versteviging geboden wordt.

Lood wordt al eeuwenlang gebruikt en dit komt door zijn goede isolatiefunctie. Dit is vooral belangrijk in daken en muren om vocht buiten te houden. Tevens is het een betrouwbare stof met een lange levensduur.

Lood komt veel terug tussen het dak van een huis en de schoorsteen en wordt ook gebruikt tussen muren van woningen. Het gebruik van lood biedt ook voordelen voor het milieu, aangezien het naast een lange levensduur ook gerecycled kan worden. Dit maakt het een duurzame keuze.

Zinkwerk; functie en gebruik

Ook zink is betrouwbaar en uiterst duurzaam in gebruik. Zink kan voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt worden, zoals afdekkappen, daken, dakgoten, gevelbekleding, vergaarbakken en nog veel meer. Vanwege zijn lange levensduur wordt zink veel gebruikt in daken en gevelbekleding en het gebruik van het materiaal brengt weinig onderhoudskosten met zich mee.

Zink wordt veelal toegepast op roeven daken en felsdaken en bij het maken van dakgoten. Dit laatste komt doordat zink het water op de juiste manier kan verwerken en daardoor lekkages kan voorkomen. Zink kan, evenals lood, volledig worden gerecycled, waardoor ook aan het milieu gedacht wordt.

Lood- en zinkwerk Loodgieter Service Groningen

Heb je problemen met het lood- en/of zinkwerk van jouw daken, schoorstenen of andere elementen van je huis? Dan kun je terecht bij Loodgieter Service Groningen voor een snelle oplossing en experts die 24 uur per dag voor jou klaar staan.