Regenpijpen moeten het hele jaar door veel neerslag opvangen uit de dakgoot en wegvoeren. Naast regen, komt er ook veel vuil in de dakgoot terecht wat zich na een tijdje kan gaan ophopen en waardoor de regenpijp verstopt kan raken.

Een verstopping in je regenpijp; hoe en wat?

Een verstopte regenpijp kan op den duur voor veel problemen zorgen, waarbij er uiteindelijk zelfs vocht via de muur je huis in kan komen. Het is daarom belangrijk op tijd in actie te komen wanneer er een verstopping in je regenpijp zit.

Voorkomen is belangrijker dan verhelpen en daarom is het ten eerste belangrijk om de dakgoot goed schoon te houden en tijdig bladeren en vuil te verwijderen. Ook het gat waar de regenpijp aan de dakgoot zit aangesloten, moet goed schoongehouden worden.

Als je dan toch last hebt van een verstopping kun je kijken waar het probleem vandaan komt en met een lange stok de verstopping proberen door te prikken. Hierdoor kunnen vuil en bladeren alsnog naar beneden wegspoelen.

Als dit niet lukt, is het verstandig een expert in te schakelen. Ook wij bij Loodgieter Service Groningen zorgen er dan voor dat leidingen ontstopt worden door middel van een hogedrukreiniger van boven of onder de regenpijp. Soms moet de regenpijp een stukje afgezaagd worden om er met een spuit goed in te kunnen komen, waarna dit eenvoudig weer gerepareerd kan worden. Het kan ook zijn dat de verstopping in de afvoerpijp zit, waarbij de aansluiting op het riool eerst vrijgemaakt moet worden.

Tevens zijn er technische middelen, zoals camera’s, die de verstopping kunnen opsporen en waardoor het probleem bij de wortel aangepakt kan worden. Tot slot kan er altijd nog een nieuw stuk pijp worden geplaatst.

Loodgieter Service Groningen ontstopt jouw regenpijp

Met elke verstopping in de regenpijp kan Loodgieter Service Groningen jou helpen, waarbij erkende loodgieters de pijp ontstoppen en het probleem grondig aanpakken. 24 uur per dag, zeven dagen in de week zijn wij bereikbaar en bieden we jou een snelle service voor Groningen en omstreken.