Rioolstank in huis is erg vervelend en zorgt naast stankoverlast ook voor hoofdpijn en andere klachten. Wanneer er rioollucht is in je huis, duidt dit vaak op een verstopte afvoer, maar er zijn ook veel andere oorzaken van deze stank.

Welke oorzaken zijn er voor rioolstank?

Rioollucht kan door verschillende oorzaken ontstaan, waarbij de volgende oorzaken veel voorkomen:

  • Beschadigde riolering, waardoor lucht uit het riool in je huis kan komen.
  • Lekkage, wat veroorzaakt kan zijn door een lek in de leidingen en waardoor vieze lucht in je woning kan komen.
  • Problemen met de ontluchtingspijp zorgen ervoor dat de afvoer niet ontlucht kan worden. Als de pijp niet goed aansluit of verstopt zit, kan er rioollucht in je huis komen.
  • Als het stankslot niet werkt, ook wel sifon genoemd, komt er ongehinderd lucht uit de afvoer naar boven. Dit kan gebeuren als het stankslot droog komt te staan, wanneer de afvoer lang niet is gebruikt.
  • Verstopte afvoeren zorgen er ook voor dat de afvoer niet ontlucht kan worden.
  • Verstopt riool, waarbij het probleem bij de riolering ligt en niet bij jouw huis. Hierbij zijn er vaak meerdere buurtbewoners met dezelfde klachten.

Kom in actie en vraag hulp bij Loodgieter Service Groningen

Het leven in rioolstank is slecht voor je gezondheid en de gezondheid van je huisgenoten. In de lucht zitten diverse soorten gassen, zoals methaan en waterstofsulfide, die een negatief effect hebben op je luchtwegen. De geur van waterstofsulfide is te herkennen als het ergens in huis ruikt naar rotte eieren. Dit gas kan zorgen voor bewusteloosheid, irritaties aan je ogen, een longembolie en een versnelde ademhaling.

Methaan heeft een soortgelijke effect op je lichaam, waarbij je te maken kunt krijgen met bewusteloosheid, duizeligheid, flauwvallen en hoofdpijn.

Het is dus van belang om snel in actie te komen als één van deze zaken zich voordoen in jouw huis. Een snelle service en 24-uur bereikbaarheid worden gegarandeerd door Loodgieter Service Groningen, waar jij nu terecht kan. Jouw rioollucht probleem wordt door erkende loodgieters verholpen die met jarenlange ervaring efficiënt te werk gaan en jouw huis weer stankvrij maken.