Een verstopte afvoer lijkt een klein probleempje, maar kan al snel uitgroeien tot grote schade. Zo kan het bijvoorbeeld zorgen voor corrosie, overstromingen en trage waterafvoer. Dit leidt ertoe dat je je afvoer moet laten repareren.

Op welke manieren kan jouw afvoer verstopt zijn?

Afvoeren zitten door het hele huis heen, zoals in de gootsteen in de keuken, in het toilet en in de badkamer. Overal waar een waterkoppeling zit, is er een afvoer die water weg moet kunnen voeren. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer?

Etensresten

In de keuken wordt elke dag met eten gewerkt en om te voorkomen dat er etensresten in de afvoer terechtkomen, zit er vaak een speciaal plaatje over de afvoer. Echter, vaak spoelen er toch etensresten mee de keukenleidingen in, wat zich op kan hopen en een verstopping kan veroorzaken. Ook vet en olie zorgen voor stollingen in de afvoer.

Haar

Tijdens het douchen of badderen komen de meeste haren los en deze spoelen allemaal mee met het water de leidingen in. Als dit gaat klitten, krijg je een ophoping van haar en dus een verstopping.

Kalk en aluminiumdioxide

Als de cv-ketel niet meer het condenswater kan afvoeren, weet je dat er sprake is van een verstopping. Dit wordt veroorzaakt door een te hoge concentratie van kalk en aluminiumdioxide in het water.

Slechte leidingsinstallatie

Als de leidingen niet goed geïnstalleerd zijn, kan dit zorgen voor blokkades in de afvoer. Dit gebeurt vaak als mensen geld willen besparen en eigen methoden gebruiken om onderdelen van leidingen te installeren. Hiermee bespaar je juist géén geld, aangezien dit vaak leidt tot gebroken leidingen, dure reparaties en onjuiste waterstromen.

Toilet

Het toilet is tevens een plek waar de afvoer snel verstopt raakt, bijvoorbeeld door het gebruiken van dik toiletpapier. Ook kunnen kleine kinderen speelgoed doorspoelen, waar een afvoer natuurlijk niet voor is gemaakt.

Gebroken leidingen

Tot slot kunnen leidingen breken als gevolg van boomwortels en andere slijtage. Hierdoor wordt de afvoer ook vatbaarder voor verstoppingen. Het kan moeilijk zijn dit te ontdekken, maar wordt wel een groter probleem als er niet genoeg aandacht aan wordt besteed.

Verstoppingen opgelost door Loodgieter Service Groningen

Voor alle verstoppingen in huis kun je terecht bij Loodgieter Service Groningen, waar we 24 uur, elke dag van de week, jouw problemen snel en efficiënt oplossen. Wij werken vakkundig en met jarenlange ervaring functioneren de afvoeren binnen korte tijd weer naar behoren.