Het toilet gebruik je dagelijks en als deze verstopt raakt, is het natuurlijk zaak dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost door je wc te ontstoppen.

De oorzaak van een verstopte wc

Het is natuurlijk goed om te weten waardoor jouw toilet verstopt is geraakt. Als je kleine kinderen hebt, kan dit bijvoorbeeld zijn veroorzaakt door doorgespoelde speelgoedstukken of luiers. Dit is te groot voor de afvoer van de wc en blijft vastzitten, waardoor een blokkade ontstaat.

De blokkade kan ook veroorzaakt zijn door dik toilet papier, vet of iets wat buigzaam is. Hierbij is het makkelijker om de wc te ontstoppen.

De beste ontstop techniek

Wanneer je je wc gaat ontstoppen, is het verstandig de vloer te bedekken met oude handdoeken zodat er geen vieze toiletresten op de vloer terecht komen. Als de verstopping in je toilet zichtbaar is, kun je er meestal direct bij. Trek in dit geval rubberen, lange handschoenen aan en verwijder met je hand de verstopping. Als het gaat om dik papier kun je dit ook uit elkaar trekken, waarna het alsnog doorgespoeld kan worden.

Als de verstopping niet zichtbaar is, kan het veroorzaakt zijn door vet of papier. Gebruik in dit geval afwasmiddel, wat ervoor zorgt dat de er een binding tussen het vet en water wordt gevormd, waardoor het makkelijker wegspoelt. Gebruik hierbij geen kokend water, omdat dit het porselein van de pot aan kan tasten.

Mocht het niet om vet of papier gaan, dan kun je de ontstopper erbij halen. Houd hierbij het rubber van tevoren onder warm water, zodat het flexibeler wordt. De ontstopper zuigt vacuüm met de afvoer en moet gebruikt worden tot de verstopping loskomt. Als je dit te snel doet, kan je de verstopping forceren en zelfs een leiding kapot maken.

Loodgieter Service Groningen ontstopt jouw toilet

Is de wc ontstopping zo hardnekkig dat het zelfs met de ontstopper niet boven water komt? Dan kun je Loodgieter Service Groningen inschakelen. 24 uur per dag staat onze service voor Groningen en omstreken voor jou klaar en erkende loodgieters kunnen jou snel de beste service bieden. Met onze jarenlange ervaring kun je spoedig weer gebruik maken van het toilet.